Coachande och lösningsfokuserat ledarskap

Ett sätt att leda genom att ställa frågor som får medarbetare att ta mer ansvar och bli mer engagerade, ta egna initiativ för att nå era gemensamma mål.

Välkommen till en interaktiv utbildningsdag där du har möjlighet att upptäcka mer om hur ett coachande och lösningsfokuserat ledarskap kan vara ett naturligt inslag i ledarrollen.

gonggång_coachande_ledarskap_två_kvinnor_pratar

Vi vänder oss till dig som arbetar som ledare eller är en blivande ledare. Du kan vara nyfiken på metoden eller ha arbetat med den ett tag och har en önskan om att träna på att bli ännu bättre på ett coachande och lösningsfokuserat ledarskap.

Du får konkreta och tydliga verktyg föra att göra förändringsarbetet enklare, engagerande och mer effektivt. Du får metoder som du direkt kan använda vid möten, samtal med personal, arbetsgrupper och utvecklingsarbete.


Lösningsfokuserat förhållningssätt och metod

Tillvägagångssättet när man arbetar lösningsfokuserat är bland annat att locka fram det som fungerar, hitta sätt att göra mer av det och på det sättet skapa en bättre framtid. Det är ett enkelt och effektivt sätt att frigöra energi, möjligheter och kompetens hos grupper och individer.

Det coachande ledarskapet har hjälpt Roland och Jan i sina idrottsbakgrunder som boxare och simmare. De stötte tidigt på personer som - genom sitt lösningsfokuserade sätt - hjälpte dem att nå sina framgångar. De har nu själva i sina roller inom sjukvården, som försäljare, skolledare och nu som utbildare, coacher och ledarutvecklare fört detta vidare.

gonggang_coachande_och_losningsfokuserat_ledarskap.jpg


Det här får du med dig:

  • Lösningsfokuserade verktyg samt en bakgrund till det lösningsfokuserade arbetssättet att hantera personliga och mellanmänskliga svårigheter. Lösningsfokus är en vetenskapligt beprövad metod som används internationellt i både privat, offentlig och frivillig sektor.

  • Konkreta metoder för att ge och ta emot feedback - lär dig ge kritik på ett positivt sätt.

  • Fråge- och samtalsmetodik att användas vid samtal, möten, konflikthantering, utveck­lingsarbete, m.m.


Konkreta verktyg att använda direkt i vardagen

gonggang_coachande_ledarskap_lösningsfokus
  • ”Snillen spekulerar” - reflektion för ökad gemenskap, delaktighet och ansvarstagande.

  • ”Gnällspiken” - möt och hantera klagomål på ett konstruktivt sätt.

  • ”PLUS-modellen” som struktur för lösningsfokuserat samtal.

  • ”Skalan” - för uppföljnings-, motivations- och förändringsarbete.


Du får också skapa en egen ledarutvecklingsplan - ur ett coachande och lösningsfokuserat perspektiv.
Sist men inte minst blir det en lustfylld dag, som ger praktisk kunskap och som föder hopp och entusiasm.


Hur går det till?

Föreläsningar varvas med övningar, reflektion och erfarenhetsutbyte. Vi jobbar med upplevelsebaserad inlärning och du kommer att få se, höra och göra för att öka inlärningen.


Om föreläsarna

Föreläsarna Roland Ericsson och Jan Marklund bjuder på praktiska verktyg i vår senaste interaktiva workshop om coachande och lösningsfokuserat ledarskap.

Föreläsarna Roland Ericsson och Jan Marklund bjuder på praktiska verktyg i vår senaste interaktiva workshop om coachande och lösningsfokuserat ledarskap.

Föreläsarna Roland Ericsson och Jan Marklund bjuder på praktiska verktyg i vår senaste interaktiva workshop om coachande och lösningsfokuserat ledarskap.

Roland Ericsson arbetar med att frigöra den kraft och kompetens som finns inom dig, gruppen och organisationen. Volvo, Stena Line, Astra Zenica är bara några av de många organisationer som tagit Roland till hjälp för att stärka sitt ledarskap.

Författare och ledarcoach Jan Marklund har hjälpt ledare att bygga starka arbetslag och framgångsrika organisationer genom lösningsfokuserad coachning & utbildning i över 15 år.


Coachande och lösningsfokuserat ledarskap workshop med Roland Ericsson och Jan Marklund

Coachande och lösningsfokuserat ledarskap workshop med Roland Ericsson och Jan Marklund

Kommande Workshop

Var: Lyckholms Restaurang & Konferens, Göteborg
När: 22 okt kl 09.00-17.00
(Drop-in från kl. 08.30)
Pris: 4300:-/person.
I priset ingår fika (fm och em + lunch)
Frågor? Prata med föreläsarna:

Jan Marklund, 0733-359191
el. Roland Ericsson 0705-140505
För anmälan: Var god fyll i Anmälan längst ned på denna sidan.

För anmälan klicka på knappen, scrolla ned och fyll i formuläret.